JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.Az IGLOO párásodásmérő idomjainak segítségével gyorsan, egyszerűen és hatékonyan ellenőrizhető a hűtőközeg rendszerek páratartalmának állapota. Az idomok üveglappal vannak ellátva, melynek belsejében egy nedvesség érzékeny indikátor elszíneződése alapján azonnal látható a rendszer aktuális páratartalma. A párásodásmérőkkel az alábbiak is mérhetők:

- Hűtőközeg rendszer aktuális páratartalma

- Alacsony utőhűtés / utófűtés

- Hűtőközeg hiány

- Bevezető oldalon a hűtőközeg állapota

- Visszatérő oldalon az olajleválasztó megfelelő működése

Páratartalom

Az idomokban használt nedvességmérők kifejlesztésének során nagy hangsúlyt fektettek a hatékony felhasználásra, így az összes jelenleg elérhető hűtőközeggel használható.

A hermetikus kialakítású kompresszorok tulajdonságaihoz tartozik, hogy csak nagyon alacsony nedvességtartalmat tolerálnak, mellyel szemben a félig hermetikus és egyéb kompresszorok magasabb páratartalom mellett is tökéletesen képesek működni. A HFC hűtőközegekben használt poliészter olaj (R134a, R404A, R407C) hidrolízissel reagál víz hatására, mely savat és alkoholt hoznak létre. Ennek okán a HFC hűtőközeggel rendelkező rendszerek kevésbé tolerálják a nedvességet, mint a HCFC (R22) hűtőközeggel rendelkezők.

A termékekben elhelyezett indikátorok színe a rendszerben található nedvességtartalomra változik. Amikor az indikátor színe zöld, a hűtőközeg rendszerben található nedvesség minimális, azaz teljes védettséget élvez a nedvesség okozta káros hatásaival szemben.

Amikor az indikátoron található zöld szín halványulni kezd, a rendszerben párásodás kezdett el jelentkezni, melynek okán a rendszer szűrőjét / szárító egységét ellenőrizni vagy javítani szükséges. A változást folyamatosan nyomon kell követni és amennyiben az indikátoron a sárga szín jelenik meg a rendszert szükséges leállítani. További használat esetén a készülék vagy rosszabb esetben a kompresszor is károsodhat.

A szűrő / szárító egység javítását vagy cseréjét követően, a párásodásmérő idom indikátorának legkésőbb ~ 24 órán belül ismét zöld színre kell visszaállnia, mely a hiba elhárítást jelenti.

Elérhető típusok:

- Dupla forraszvéges kivitel

- KB kúpos végű menetes kivitel

- KK kúpos végű menetes kivitel

- Egy forraszvéges kivitel

Tovább a párásodás mérő szerelvényekhez

Katalógus